Vår strävan är att ge dig som kund bästa tänkbara service
beträffande belysningsteknisk rådgivning och projektering.

Våra projektörer är mycket kunniga och har mångårig erfarenhet av belysningsprojekteringar både inom- och utomhus samt hjälper gärna våra kunder med ljusberäkningar och visualiseringar.

Intelligenta sensorer löste skolans problem

Fritsla skolan önskade halvautomatik

Gamla lysrörsarmaturer samt tavelbelysning i sexton klassrum på Fritsla skola i Marks kommun skulle bytas under höstlovets fem arbetsdagar. Beställaren önskade närvaro- och dagljussensorer, halvautomatik och dimring mm – men ville samtidigt inte dra om den gamla elinstallationen med vägguttag i taket. Nokalux hade lösningen med nya AirC.

FRITSLA SKOLA ÖNSKADE halvautomatik, d.v.s. att det krävs aktiv tändning med tryck på en knapp, men automatisk släckning om klassrummet är tomt. Detta för att belysningen inte ska tändas om en person bara kommer in en kort stund för att hämta något kvarglömt eller liknande. Man ville ha möjlighet att ljusreglera med dimrar, dagljussensorer och en del andra funktioner. Normalt kräver detta mycket jobb då nya kablar med styrledare och externa sensorer måste dras till armaturerna. När Erik Aspholmer, säljare hos grossisten Selga, fick förfrågan från Marks kommun sökte han efter en tidseffektivarelösning där man skulle slippa dra om elinstallationen. Han kontaktade då Ola Malmström på Nokalux.

– Nokalux föreslog ett nytt system som de hade utvecklat, AirC, där styrningen och sensorerna sitter i själva armaturerna. Installatörerna behövde endast plocka ned de gamla lysrören, hänga upp de nya från Nokalux, sätta i stickkontakten och programmera en app med önskade funktioner. Det var precis vad vi behövde för att hålla tidsramarna, berättar Erik Aspholmer.

FYRA ELINSTALLATÖRER FRÅN Kinna El & Tele, som har ramavtal med kommunen, bytte belysningen i 16 klassrum, totalt 93 takarmaturer plus tavelbelysning inom den utsatta tiden på höstlovet 2018.

– Det var första gången vi testade den här smidiga lösningen med trådlös styrning och den har fungerat utmärkt. Nokalux kan ljus och har hög kvalitet på produkterna, så det var naturligt att bolla problemet med dem. Vår slutkund, Marks kommun, är mycket nöjd, berättar Erik Aspholmer.

Säljare i projektet

Kontaktinformation
Ola Malmström
Tel. 0708-96 56 96
E-post. ola.malmstrom@nokalux.se

Fritsla1
Fritsla2
Fritsla3
Fritsla4

Produkter som användes i projektet

Kundsupport & kontakt

För offert kontakta oss på e-post:
nokalux@nokalux.se

För order kontakta oss på e-post:
order@nokalux.se

Växel: 0573-296 50

Kundsupport: Taina Lindell 0573-29652
Kundsupport:
Anna Olofsson 0573-29658

Sociala medier

Här under hittar ni länkar till våra social medier:

facebook icon

linkedin icon

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Få senaste uppdateringarna från oss och håll er ajour med vår verksamhet!
Tryck på knappen nedan och fyll i formuläret:

nyhetsbrev btn