PROJEKTANPASSADE ARMATURER TILL IKEA HOTELL I ÄLMHULT

IKEA Hotell i Älmhult är det enda IKEA hotellet i världen. Nu utrustat med energibesparande belysning från Nokalux i samtliga hotellkorridorer.

Grunden till IKEA Hotell uppkom när det första varuhuset rönte så stor succé att långväga shoppinggäster behövde någonstans att äta och vila ut. Hotellet har sedan 1964 välkomnat gäster från när och fjärran och serverat köttbullar, bäddat hotellsängar och fungerat som en självklar mötesplats och ett nav mitt i Älmhult. Det har nu utvecklats till ett modernt affärshotell, med behov av nya, moderna lösningar. Till dem hör behovet av ny belysning med trådlös styrning. Nokalux har totalt levererat ett 400-tal armaturer till samtliga hotellkorridorer.

Installationsföretaget Eltjänst i Älmhult och IKEAs fastighetsavdelning vände sig till Nokalux då man behövde pålitlig hjälp med att hitta en unik lösning till vad som från början såg besvärligt ut. Kunden önskade även armaturer utrustade med AirC-styrning vilket innebär närvarostyrning, dimfunktion och maximal energibesparing. All styrning är trådlös och programmeras via en smart App.

- I samråd med kunden valde vi en helt unik lösning där vi anpassade storleken på armaturerna utifrån lokalernas förutsättningar. Vi utvecklade armaturens montagedel ihop med Eltjänst för att kunna montera dem på ett smidigt sätt i befintligt tak, förklarar Adam Hagström, ansvarig för projektet hos Nokalux.

Mats Rydberg, delägare Eltjänst i Älmhult är nöjd med slutresultatet och samarbetet:

- Samarbetet har fungerat mycket bra hela vägen från konstruktion till färdigt projekt. Vi fick även hjälp med programmering av AirC-funktionerna. Med Nokalux verkar inga projekt vara omöjliga att hitta lösningar på!

Produkt: INLED 15.1 AIR-C SPECIALSäljare i projektet
Kontaktinformation
Adam Hagström
Tel. 0371-77 86 99
E-post.adam.hagstrom@nokalux.se

LIKNANDE PRODUKTER SOM ANVÄNDES I PROJEKTET

Logga in