ATTEVIKS NYA BILHALL I JÖNKÖPING

Atteviks finns på 9 orter i Småland och har verkat inom bilbranschen sedan 1945. Deras mål är att erbjuda kunden hög service och kvalitet, vilket även genomsyrar den komplexa nybyggda anläggningen i Jönköping till vilken Nokalux levererat belysning.

Konceptanpassade och flexibla lösningar
- I det här projektet har det handlat mycket om att jobba fram lösningar tillsammans, menar Patrik Sandstedt.


IKEA HOTELL I ÄLMHULT

IKEA Hotell i Älmhult är det enda IKEA hotellet i världen. Nu utrustat med energibesparande belysning från Nokalux i samtliga hotellkorridorer.

- I samråd med kunden valde vi en helt unik lösning där vi anpassade storleken på armaturerna utifrån lokalernas förutsättningar. Vi utvecklade armaturens montagedel ihop med Eltjänst för att kunna montera dem på ett smidigt sätt i befintligt tak, förklarar Adam Hagström, ansvarig för projektet hos Nokalux.SÖDERSJUKHUSETS NYA HUVUDTRAPPA

Södersjukhuset, SÖS, på Södermalm i Stockholm byggs ut med bland annat ny akutmottagning, operationssalar och nya vårdplatser som beräknas stå färdiga under 2019. Nokalux levererade specialanpassad armatur för huvudtrapphuset.

Sös genomgår en omfattande tillbyggnad där tre nya byggnader uppförs och de befintliga lokalerna moderniseras. Uppdraget för Nokalux kom från Ohmegi, som är helhetsinstallatör av elinstallationerna.

Läs mer


LJUS TILL ENTRÉ I STOCKHOLM

BYGGNADEN HAR EN stor glasentré där det har varit bekymmer med stark värme under sommarhalvåret. Genom att byta den äldre belysningen av metallhalogen och lysrör till led-­armaturer bidrog man till en sänkning av temperaturen och fick samtidigt en lägre energiförbrukning.

– Den nya LED-armaturen skulle passa in i de mått och upphöjningar där lysrörsarmaturerna tidigare suttit. Samtidigt skulle vi ha downlights som skulle anpassas till befintliga hål.

Läs mer


BELYSNINGSLÖSNING FÖR LAMMPRODUKTION I BORLÄNGE

KRAV-Certifierad Lammproduktion Nyby Gård med nuvarande antal 450 tackor, inklusive lamm cirka 630 stycken.

Uppdraget ställde krav på belysning som är funktionell, energisnål med ny teknik och miljötänk, ett tankesätt som gick som en röd tråd genom hela satsningen på projektet. Här ville man ha både LED belysning och automatisk utfodring till sina djur.

Ingrid Larsson gjorde ljusberäkningar för fårstallet och Nokalux levererade 55 stycken armaturer av ID65 LED i början på Mars 2018. Magnus Hagberg är mycket nöjd med armaturerna "De var lätta att installera och med bra kopplingsplintar" Alla inblandade i projektet och slutkund är mycket nöjda med resultatet.

Läs mer


LJUS PÅ ÄSTAD VINGÅRD - ESTETISKT TILLTALANDE

Familjeföretaget Ästad vingård i byn Ästad utanför Varberg är något så sällsynt som en svensk vingård med konferensverksamhet, restaurang och spa.

Under 2014 byggdes nya lokaler för vintillverkningen med tillhörande vinbutik och vinkällare. Samtidigt byggdes en ny konferensavdelning och nya omklädningsrum till spaavdelningen. Hit levererade Nokalux LED-armaturer som bidrar med både funktionellt och stämningsskapande ljus.

Läs mer


PROJEKTET PÅ OLTORP GÅRD

Oltorp Gård ligger utanför Limmared i Västra Götaland. Man har under vintern/våren 2020-21 uppfört två nya kostall för ungdjur.

ELATEK som är helhetsleverantör inom bl.a. el-installation har projekterat och installerat hela anläggningen.

MOEL är leverantör av elmaterial till projektet och valet av armaturer föll på Nokalux.

Marcus Rydäng som är ansvarig på plats hos Elatek berättar att installationen av belysning gått snabbt och smidigt. Armaturen Atom levereras med monterad gummikabel och behöver aldrig öppnas upp för installation.

Läs mer


Logga in