Ny belysning Idrottshuset och bandyhallen i Örebro

När Örebroporten skulle byta belysning i några av sina idrottsfastigheter, föll valet på Nokalux.

Idrottshuset: En anrik och karakteristisk sporthall som invigdes redan 1946. Armaturvalet blev Nokalux Olympic försedd med snabbkopplingar för kraft och Dali.

Bandyhallen: Örebros stora bandyhall behövde ny belysning. Här valde man Nokalux ID 40 monterade på befintliga strömskenor.

Läs mer


NYBYGGNATION, INOMHUSARENA

- Solstadens sportcenter

Armaturer till nybyggnation av inomhusarena Eva Lisa Holtz Arena i Karlstad. Nokalux har fått förtroendet att leverera armaturer till Europas största träinomhusarena för friidrott, där man sparat 213 ton koldioxid bara genom att bygga i trä i stället för stål.

Läs mer


WORLD OF PADEL

Projektet ihop med World of Padel

World of Padel siktar på att bli en av landets största kedjor av premium-anläggningar.

– Vårt varumärke ska laddas och förknippas med kvalitet i alla delar. Våra gäster ska känna att padel är en upplevelse, säger Patrik Rittfeldt, som är en av ägarna till World of Padel. World of Padel har i stort sett tittat på alla alternativ av ljus som finns på marknaden. Efter olika tester föll valet på Nokalux, med en svensktillverkad armatur. Nokalux är sedan många år leverantör av belysning till idrottsanläggningar.

– Vi har stor erfarenhet av ljussättning i allt ifrån industri och kontor till offentliga lokaler och sportarenor. När det gäller sport har vi dessutom gedigen erfarenhet från racketsporter vilket vi har stor nytta av nu när vi jobbar med padelarenor, säger Camilla Alexandersson, KAM på Nokalux.

Läs mer


ELEIKO HALMSTAD I NYTT LJUS

Starka belysningslösningar
Nokalux, Moel och LM:S elektriska i samarbete

Nokalux armaturer tillverkas i egen fabrik i sverige vilket är en stor styrka i denna typ av projekt. Alla armaturer är i LED utförande med kvalitetsdioder från Philips. Hela anläggningen styrs av ett KNX-system med dimbara DALI-armaturer. Närvarostyrning och ljusreglering som sparar energi och ger rätt mängd ljus.

Moel har med sitt distributionsnät varit en viktig faktor för att lyckas med leveranser av el-material till projektet.

LM:s Elektriska Mats Juhlin har ansvarat för samtliga elarbeten.

Läs mer


JONSTORPS ISHALL

Jonstorps Ishall ligger mellan Helsingborg och Ängelholm byggdes 1976 och hade förmodligen den ursprungliga belysningen kvar. Man hade 55 st ”lådor” på 400W metallhalogen på 5 linor med 11 armaturer på varje lina. Elförbrukningen låg på 23.5 kW och en belysningsstyrka på 500 lux i medel. På mittpunkten uppmätte vi 680 lux.

Nokalux fick en förfrågan om att lämna ett förslag på ny rinkbelysning i hallen. Vår ID 40 LED visade sig att passa alldeles utmärkt i detta projektet när vi började projektera.

Läs mer


YSTADS SIMHALL

Konstnärliga LED armaturer i Ystads nybyggda Badhus

I september 2014 invigdes Ystads Badhus, som är en del av kommunens storsatsning Ystad Arena. Det nya badhuset inrymmer bland annat familjebad, tävlingsbassäng och multibassäng. För Nokalux, som levererat en innovativ LED-belysningslösning till badhuset, var det här ett projekt som stack ut från mängden..

– Projektet inleddes efter att jag träffat Lisa Olsson, ljusdesigner på Lindsten El på ett seminarium våren 2013. Lisa hade skissat på en effektfull belysningslösning och sökte en armatur som skulle monteras i undertaket på sju meters höjd. Belysningen skulle bilda ett molekylmönster runt

Läs mer
Logga in