ELEIKO HALMSTAD I NYTT LJUS
NOKALUX, MOEL & LM:S ELEKTRISKA I SAMARBETE

Eleiko startade sin verksamhet 1927 med tillverkning av små elektriska apparater som brödrostar och våffeljärn. 1957 bytte man inriktning mot styrkesredskap. En medarbetare var trött på stänger som böjs eller går av och så började utvecklingen av en stång som verkligen håller.

Eleikos stänger och styrkeutrustning har sedan 1957 tillverkats i Sverige av skickliga hantverkare och fortsätter att utgöra de ledande produkterna inom tyngd- och styrkelyftning. Eleikos produkter levereras till över 180 länder, och man är idag över 110 medarbetare.

Fler än 1 000 världsrekord har satts med en Eleikostång. Eleikos huvudkontor är beläget i Halmstad, Sverige, och de har anställda på kontor i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Ryssland och USA.

Eleikos lokaler drabbades av en brand 2016, varför behovet av nya lokaler blev brådskande. Detta inträffade i en stark fas av tillväxt för företaget, och det satte stora krav och utmaningar för hur projektet skulle genomföras. Ett gott samarbete med underentreprenörer och leverantörer blev extra viktigt.

LM:s Elektriska Mats Juhlin som ansvarat för samtliga elarbeten i projektet har tillsammans med Nokalux och Moel tagit fram lösningar för belysningen. Förmågan att snabbt ta fram kreativa idéer och förslag på belysningslösningar var en viktig faktor vid val av leverantör. Samt kapacitet att leverera dessa lösningar inom en tight tidsram.

Moel har med sitt distributionsnät varit en viktig faktor för att lyckas med leveranser av el-material till projektet.

Nokalux armaturer tillverkas i egen fabrik i sverige vilket är en stor styrka I denna typ av projekt. Alla armaturer är i LED utförande med kvalitetsdioder från Philips. Hela anläggningen styrs av ett KNX-system med dimbara DALI-armaturer. Närvarostyrning och ljusreglering som sparar energi och ger rätt mängd ljus. I passager sitter Nemo 6 downlights. Mötesrum och delar av gymmet har fått infälld belysning med INLED 6.6. I stora gymmet valdes ID40 LED Industriarmatur i ett vitlackerat utförande.

LM:s Elektriska ägs och drivs av Mats Juhlin och är ett fullserviceföretag inom el, tele, data, industri och automation. Man är 8 medarbetare med sin bas i Halländska Steninge.

Moel är ett självstående företag inom Rexel- koncernen som är en av världens största elgrossister. Man har cirka 8000 lagerförda artiklar på sitt lager i Lanna och egna turbilar som levererar gods direkt till kund.Säljare i projektet
Kontaktinformation
Adam Hagström
Tel. 0371-77 86 99
E-post.adam.hagstrom@nokalux.se

PRODUKTER SOM ANVÄNDES I PROJEKTET

Logga in