AirC - till Åkrahällskolan i Nybro

När Nybro kommun skulle byta belysning i korridorer och elevtorg på Åkrahällskolan stod man inför en utmaning, det fanns ingen standard-armatur som passade i det befintliga undertaket. Taket består av pendlade smala plåtar och lämnar endast en tunn öppning att montera armaturer i. Takets konstruktion gjorde det dessutom svårt att dra nya kablage för närvarostyrning.

Fredde Karlsson på Elajo kontaktade Bengt-Erik, Storel i Växjö för att ta fram en armatur som passade. Nokalux som är vana att ta fram kundanpassade lösningar blev inkopplade, och tog fram en armatur med specialmått och en infästning som passade i taket. Armaturen InLED har ett opalt bländskydd med hög effektivitet, bra avbländning och en bred ljusbild.

Läs mer


Fritsla skola

Intelligenta sensorer löste skolans problem

Gamla lysrörsarmaturer samt tavelbelysning i sexton klassrum på Fritsla skola i Marks kommun skulle bytas under höstlovets fem arbetsdagar. Beställaren önskade närvaro- och dagljussensorer, halvautomatik och dimring mm – men ville samtidigt inte dra om den gamla elinstallationen med vägguttag i taket. Nokalux hade lösningen med nya AirC.

FRITSLA SKOLA ÖNSKADE halvautomatik, d.v.s. att det krävs aktiv tändning med tryck på en knapp, men automatisk släckning om klassrummet är tomt. Detta för att belysningen inte ska tändas om en person bara kommer in en kort stund för att hämta något kvarglömt eller liknande. Man ville ha möjlighet att ljusreglera med dimrar, dagljussensorer och en del andra funktioner.

Läs mer


LICHRON TEKNIKGYMNASIUM

Maximal energieffektivitet på Lichrons teknikgymnasium

På Lichron teknikgymnasium i Värnamo har Nokalux, i samarbete med elkonsulten Leif Halldeberg och Bravida Telemontage i Värnamo, installerat en ny komplett belysningslösning som uteslutande baseras på lysdioder.

På Lichron teknikgymnasium monterades närvarostyrda armaturer på toaletter och i förråd medan klassrummen och allmänna ytor fick en dimmerlösning som bidrar till maximal energieffektivitet och komfort.

Läs mer


LUGNETGYMNASIET

Lugnetgymnasiet är en kommunal gymnasieskola i Falun. Skolan invigdes 1983 och ligger i nära anslutning till Lugnets skid- och sportanläggning.

Nokalux levererar ClassLED och ClassLED tavelbelysning till lugnetgymnasiet i Falun.

Skolan önskade pendlade armaturer i klassrummen och tavelbelysning för väggmontage.

Läs mer


Logga in