Atteviks nya bilhall i Jönköping


Atteviks finns på 9 orter i Småland och har verkat inom bilbranschen sedan 1945. Deras mål är att erbjuda kunden hög service och kvalitet, vilket även genomsyrar den komplexa nybyggda anläggningen i Jönköping till vilken Nokalux levererat belysning.

Nya Atteviks är en komplex och mycket teknikintensiv anläggning som rymmer bilhall och bilverkstad såväl som kontor, konferenslokaler och P-hus med tvätthall. Tanken är att anläggningen ska vara skalbar och anpassad för de behov som kan uppstå under en lång tid framöver. Patrik Sandstedt, VD på Sandstedts el, berättar att den övergripande idén har varit att skapa sömlösa övergångar mellan de olika delarna:

- En del av byggnationen har varit styrd av Audi med de krav och konceptbelysning som är kopplad till varumärkesupplevelsen och premiumkänslan. Att sedan kunna ta den känslan vidare till de övriga lokalerna, som till exempel verkstad och kontor, för att låta även dessa utrymmen andas premium trots en bestämd budget, har varit en rolig utmaning.

Konceptanpassade och flexibla lösningar
- I det här projektet har det handlat mycket om att jobba fram lösningar tillsammans, menar Patrik Sandstedt.

Av den anledningen valde vi att i ett tidigt skede ta hjälp av Nokalux eftersom vi visste av erfarenhet att de är duktiga på att ta fram lämpliga förslag. Vi tog tillsammans fram en bra och effektiv lösning för verkstaden där det skulle monteras 137st av vår Dali Ledplatta Inled 8000lm, förklara Ola Malmström, säljare på Nokalux.

Vi levererade Inled med 5m långa Wielandsladdställ, för att nå stegdosorna med Wielandkontakt som Sandstedt el förmonterat. Med längre anslutningsledningar kan man spara på antalet stegdosor vilket gör installationen billigare och mer flexibel. Ett exempel på en anpassning som kan göras för att underlätta i projektet.

I anläggningen finns även en rekondavdelning där önskemålet var hög ljusnivå med bra färgåtergivning. Lösningen blev att använda en specialvariant av ID 40 med färgåtergivning CRI >90 i kombination med färgtemperatur 6500 kelvin. Denna lösning gav 1500 lux på arbetsplatserna med bra kontroll över hur billacken kommer uppfattas i dagsljus.


Säljare i projektet
Kontaktinformation
Ola Malmström
Tel. 0708-96 56 96
E-post. ola.malmstrom@nokalux.se

PRODUKTER SOM ANVÄNDES I PROJEKTET

Logga in