LJUS PÅ ÄSTAD VINGÅRD - ESTETISKT TILLTALANDE

Familjeföretaget Ästad vingård i byn Ästad utanför Varberg är något så sällsynt som en svensk vingård med konferensverksamhet, restaurang och spa. Under 2014 byggdes nya lokaler för vintillverkningen med tillhörande vinbutik och vinkällare. Samtidigt byggdes en ny konferensavdelning och nya omklädningsrum till spaavdelningen. Hit levererade Nokalux LED-armaturer som bidrar med både funktionellt och stämningsskapande ljus.

Ästad provade ett flertal armaturer innan de bestämde sig för Nemo 5 LED och ALT LED, som är både snygg och funktionell.

– Kunden önskade sig ett kallvitt ljus som kan lysa upp den nya stilfulla träinredningen. Valet föll därför på Nemo 5 LED med 4 000 kelvin som placerades i allmänytor samt bar, reception och konferens. Belysningen monterades även i vinbutiken, vilket ger en snygg effektbelysning av vinhyllorna.

I spaavdelningens omklädningsrum valdes däremot Nemo 5 LED med 3 000 kelvin för att få en varmare miljö, säger Ola Malmström, säljare på Nokalux. Samtliga armaturer är utrustade med Dalidon som styrs av ett Cerstonsystem som även hanterar ljudanläggningen. Armaturerna regleras via ett användarvänligt gränssnitt i en Ipad. Projektet har genomförts i samarbete med Fastarps El och Solar i Varberg.


Säljare i projektet
Kontaktinformation
Ola Malmström
Tel. 0708-96 56 96
E-post.ola.malmstrom@nokalux.se

PRODUKTER SOM ANVÄNDES I PROJEKTET

Logga in