SCOTTS PRODUKTER I NYTT LJUS

Schweiziska Scott är en ledande tillverkare av utrustning för cykel- och vintersport. När man planerade för att flytta det svenska huvudkontoret till nybyggda lokaler i Librobäck i Uppsala ville man inte kompromissa om något. I synnerhet inte om belysningen.

När fastighetsägaren Saldeen Real Estate kontaktade Thomas Hägglund så var det belysningslösningar till Scotts showroom, konceptbutik och kontor man ville prata om, i tätt samarbete med Scotts personal.

Thomas Hägglund var projektledare på Caverion i Uppsala och han har lång erfarenhet av att välja och installera belysningslösningar. Han ringde Ingrid Larsson som är säljare på Nokalux och som hittade rätt produkter.

– Till Scotts showroom och konceptbutik valde vi 72 armaturer av typen InLED 6.6 OP4 TDC, som med sina 60 x 60 cm per armatur fälldes in i undertaket, berättar Thomas.

De 36 arbetsplatserna i kontorsdelen fick den pendlade kontorsarmaturen Void som har upp- och nedljus och som dessutom är utrustad med Actilume. – Actilume innebär att det finns en inbyggd sensor som anpassar belysningen till det insläppta dagsljuset. Bordsskivan får därför en konstant belysning på en nivå som användaren själv ställer in.

Installationen hos Scott var en de första större leveranserna av Void-armaturen, förklarar Ingrid.
Thomas Hägglund poängterar en annan fördel med Void: – Eftersom den har ljus både uppåt och nedåt står den också för allmänbelysningen i rummet. Armaturen har en efterlystid vid frånvaro 50% i två timmar för att sedan släckas helt, så rummen blir inte helt mörka när folk börjar gå hem.

Thomas kontaktar gärna Nokalux för den här typen av belysningar. – Ingrid och jag har ett bra samarbete, och jag får bra respons. Dessutom är leveranserna snabba och pålitliga. Sånt är viktigt!


Säljare i projektet
Kontaktinformation
Ingrid Larsson
Tel. 019-2771262
E-post. ingrid.larsson@nokalux.se

Void
Logga in